Rolig, erotisk, hemsk.. Dagens recension: Love and other drugs

Titel: Love and other drugs. Genre: Kärlek, Komedi, Drama. Speltid: 112min
Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway



Jamie (Jake Gyllenhaal) är en mycket duktig elektronikförsäljare som får sparken från sitt nuvarande jobb för att han ligger med chefens flickvän. Han är även en riktigt kvinnotjusare, charmör och får till det med vem han vill vilket han använder sig mycket av i försäljningen. Jamie söker jobb som försäljare av läkemedel åt jätten Pfizer och lyckas få det. Han charmar sig förbi receptionisterna på sjukhusen för att byta ut konkurrenternas läkemedel med Pfizers egna varianter. Jamie mutar en doktor för att få låtsas vara en praktikant så han får följa med honom runt på sjukhuset och med in till patienterna. En av patienterna han får följa med in till är Maggie (Anne Hathaway) som lider av parkinson i första stadiet.

Jamie blir intresserad av henne och får till en date efter några tappra försök. De visar sig att båda bara är ute efter sex så de börjar träffas rätt så ofta för att bruka en hel del av den varan. Maggie är en väldigt öppensinnad människa som försöker leva livet så mycket hon kan. Till slut börjar det hända saker inom dem och det är väldigt nytt för dem båda. Maggie är livrädd för att binda sig pga av sin sjukdom men Jamie känner att det är rätt...



Första halvan av filmen är en mycket rolig komedi medans andra halvan är mer av en allvarlig drama och kärleks film med komiska inslag. Funkar det då? Ja det gör det faktiskt. Man hade verkligen inte på känn att det skulle få den vändningen, utan det kändes som att det skulle vara glatt och lyckligt filmen igenom med vissa gupp så klart som det är i alla kärleks filmer, men inte av det här djupet. Var osäker på om jag gillade vändningen till en början och tyckte nästan att de kunde gjort en film om första delen och en om den andra...



Men de lyckades få ihop det på ett riktigt bra sätt och helheten blev inte skadad av det. Det var bara en del av skämten den senare delen som egentligen är riktigt roliga men som inte nådde fram riktigt pga den allvarliga tillvaron. Vill inte berätta för mycket om vad som händer osv men man kan ju förstå att det blir en del svängar då hon är sjuk. Just för tillfället så klarar hon sig rätt så bra med de mediciner som hon har, men det finns inget botemedel vilket gör att det bara kommer bli sämre och sämre och det vet Jamie, vilket gör att han tvekar en hel del också.


Filmen är mycket välspelad. Nominerad till 5 olika priser med en seger i bagaget. Jag tycker att den här filmen är mycket sevärd. Ruskigt rolig film med en oväntad vändning som gör att man får sig en tankeställare. Rekomenderas väl till alla. Det är en del naket och en del sexscener så det kanske inte är för de allra yngsta men tjej som kille och gammal som ung. Hälften komedi och hälften kärleksdrama! Utmärkt film! Se!

Love and other drugs får 8 av 10 piller!



Vad tycker du om recensionen/filmen? Kommentera och diskutera!
/MS

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jaha, ja det va det visst.. Jag bara tolkade det som flera eftersom bilderna kom blandat med texten..

Tack för betyget! Mäkta stolt :D

2011-03-29 @ 21:49:08
URL: http://sofosia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0