Statham är iskall "mekaniker"! Film: The Mechanic

Titel: The Mechanic. Genre: Action, Crime, Thriller. Speltid: 93min



Filmen handlar om Arthur Bishop (Jason Statham) som är en "mekaniker"(en slags lönnmördare som dödar personer som anses röra om för mycket i grytan och samtidigt får sina offer att se ut som att de avlidigt i olycka eller annat). Ingen vanlig mekaniker med andra ord. Han får i uppgift att döda en förädare (Harry McKenna spelad av Donald Sutherland) till dem han jobbar för men det är en kompis till honom så det blir en svår uppgift. Men iskall som han är gör han det ändå men det visar sig att han blivit lurad och att det var han som skickat honom var den onde.. Han går till gravplatsen och besöker Harry ett tag efter mordet och där träffar han Harrys son Steve (Ben Foster) som är väldigt hämdlysten. Steve vet inte att det är Arthur som mördat honom. Det slutar med att Arthur tränar upp Steve för att bli en "mekaniker" han med... 



The Mechanic är en klassisk actiondänga med mycket crash,boom,bang som är mycket snyggt gjord. Den är väldigt brutal med mycket blod och det ser verkligt ut. Historien är ganska intressant men känns ändå inte som något nytänkande direkt. Historien i sig är ganska förutsägbar men själva actionscenerna är faktiskt positivt överraskande då det inte är det vanliga "precis hinna undan stuket"..



Statham och Foster är iskalla och stencoola grabbar i The Mechanic. Inget vidare nytt för Jason Statham som oftast är stenhård och lite smårolig i sina filmer och han gör det grymt även i denna filmen. Ben Foster är lite mer känslosam och gör sin roll riktigt bra även han. Vår kära svenska supermodell Mini Andén är med och tassar runt naken lite grann i filmen också. Hon är en älskare till Arthur.



The Mechanic är en skön film man kan se om man vill döda lite tid. Enkel historia med mycket brutal oförutsägbar action och en del humor. Rekomenderas till alla actionälskare!

The Mechanic får 6,5 av 10 verktygslådor!



Vad tycker du om texten/filmen/betyget? Diskutera och kommentera!

/MS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0