Kort vampyrskräck. Film: Prowl

Titel: Prowl. Genre: Skräck. Speltid: 81min



Amber är trött på sitt hem och längtar att få komma bort från den lilla "hålan" hon bor i. Hon övertalar sina kompisar att följa med för att hitta en lägenhet i Chicago. Deras bil går sönder och en stor lastbil stannar och chauffören försöker fixa deras bil utan lycka. Efter många om och men får de åka med i släpet på lastbilen men märker efter några timmar att de kanske var deras största misstag i livet någonsin. Lastbilschauffören vägrar stanna och till slut blir de avsläppta i ett gammalt slakteri där de kryllar av vampyrliknande varelser och det blir en kamp på liv och död...



Prowl börjar som många andra "ungdomsskräckisar" där ungdomarna festar lite och sedan ska iväg någonstans, bilen pajar och de hamnar tillslut i en liv och död situation där de blir dödade en efter en. Man vet lite vad man har att vänta. Vissa saker i filmen känns väldigt konstiga och rentav löjliga men just detta får även en förklaring senare som jag inte kommer berätta ifall någon ska se Prowl. Det är oväntat och det gör att filmen lyfter sig en aning. Men just när detta inträffat så börjar man undra avd som ska hända och det börjar faktiskt bli lite spännande. Ja men då tar filmen slut?? Från ingenstans känns det som. Pengarna måste ha tagit slut väldigt tvärt för filmskaparna. Mycket som man borde fått veta lämnas ute och blir obesvarat.. 



Skådespeleriet är ingen höjdare på någon av skådiskarna. Vampyrerna ser rätt så läskiga ut men rörelsemönstret känns inte så häftigt. De ser ut att rent av ut vara ganska klumpiga när man får se dem under en längre tid. Prowl är väldigt blodig men det ser mer ut som förtjockad jordgubbssaft. Några moment skräms man då åtminstone av men det är inte många. Filmen känns för dåligt gjord för att man verkligen ska dras in, plus att den slutar så tvärt och är hemskt kort.
Prowl är ingen film jag rekomenderar i första taget. Visst den är inte tvärkass, den har sina stunder och man blir måttligt road/skrämd av den men inte mer än så.

Prowl får 4 av 10 saftpåsar



Vad tycker du om texten/betyget/filmen? Diskutera och kommentera!
/MS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0