Ingen komedi! Film: Cyrus

Titel: Cyrus. Genre: Komedi, Drama, Romans. Speltid: 91min



Cyrus handlar om John (John C. Reilly) en frånskilld man sedan 7år tillbaka som är väldigt deprimerad och har problem med sig själv. Hans exfru ska gifta om sig och det gör inte livet lättare för John som har väldigt svårt att släppa henne. De är dock fortfarande kompisar. Exfrun drar med sig John på en fest för att hon vill att han ska ut och träffa lite folk och ha lite kul. Han satsar stenhårt på alkoholen och finner ingen lycka i raggandet till en början. Han går ut och ska kissa i en buske där han stöter ihop med Molly (Marisa Tomei) som anser att det är hennes kissplats och det klickar genast för de två.

Molly har en son som är 21år och heter Cyrus (Jonah Hill). Han bor hemma med Molly och de har ett väldigt speciellt mor och son förhållande då de är bästa vänner och umgås väldigt mycket. Cyrus känner att John börjar ta hans mamma ifrån honom och börjar försöka förstöra genom att ljuga och hitta på saker så att de ska glida ifrån varann..



Först och främst ska jag säga att detta är inte en vanlig kärlekskomedi. Inte ens nära faktiskt. Det är en klurig film att skriva om då den är väldigt svår att sätta fingret på. Den är marknadsförd som en sjukt rolig komedi men så är inte fallet och det gäller det verkligen att man vet om innan man sätter sig och tittar på denna. Jag säger inte att den inte är rolig för det är den men på ett väldigt speciellt sätt. Det är en mörk komedi som är filmad på ett annorlunda sätt då det zoomas in och ut och klipps hit och dit under konversationerna. Även stämmningen känns annorlunda så även om det visas lyckligt så får man en känsla av att nu händer det något skit men så gör det aldrig det. Mycket tack vare bakrundsmusiken som också inte är den gamla vanliga.



Jonah Hill och John C. Reilly lyfter filmen enormt med deras skådespel som känns väldigt genuint och får verkligen känslan av obekvämhet levererad när de är i samma rum då John (C.Reilly) känner att Cyrus (Hill) verkligen har något emot honom även om han verkligen försöka verka glad för Molly och Johns skull. Scenerna då de bara är de två tillsammans är mycket underhållande och jag hade hoppats på mycket mer av den varan. Det lite som slöseri av deras potential för de är grymt roliga skådespelare men fick inte riktigt vara det tillräckligt mycket i den här filmen. Men som sagt det är ingen vanlig komedi.

Det är väldigt mycket som inte är som traditionella filmer med Cyrus. Men funkar det då? Jadå jag tycker det. Filmen är inte dålig, den är faktiskt bra. Men ni får inte förvänta er att skratta ihjäl för så rolig är den inte, men ett gott skratt någon gång under filmen lär dyka upp. Budskapet är det största i den här filmen, inte komiken. Den berättar en bra histora om förändringar ,att kunna släppa taget om någon och samtidigt kunna släppa in någon ny människa i livet. Filmen är ingen måste film direkt men den är ändå bra som sagt. Om ni ska se den så är det definitivt ingen film ni ska se med kompisgänget. Se den själv eller någon du har mycket gemensamt med. Och glöm inte att den inte ska ses som en komedi! Men garva kommer du till viss del ändå.

Cyrus får 6 av 10 gympadojjer!



Vad tycker du om texten/filmen/betyget? Kommentera och diskutera!
/MS



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0